Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Saka'nın evine silahlı saldırıyı kınadılar

Başkan Saka

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın evinin silahlı saldırıya uğraması üzerine binlerce kişi Edremit Belediyesi önünde toplanarak saldırıyı kınadı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın evinin silahlı saldırıya uğraması üzerine binlerce kişi Edremit Belediyesi önünde toplanarak saldırıyı kınadı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka`nın evine düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle Edremit Belediyesi önünde basın açıklaması yapıldı.
İlk olarak CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, yapılan saldırıyı kınadıklarını ve 27 yıllık deneyimi ile görevde olan Başkan Kamil Saka’nın yanında olduklarını söyledi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, olayı kınayarak “Bu olay ilk değildi sonda olmayacak. Saka, başkanımız halkın yanında yararına çalışmaya devam edecek. Bizlerde sonuna kadar arkasında durmaya ve destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça “Bize korku salmak isteyen şer odaklarına sesleniyorum. Biz Balıkesir efesiyiz. Biz sadece Allah’ın huzurunda namaz kılarken ve zeybek oynarken diz çökeriz. Bunun dışında hiçbir güç bizi diz çöktüremez” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, olayın aydınlanarak faillerinin adalet huzuruna çıkarılacağına inandığını kaydetti.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise, “Bu yola çıkarken çıktığımız bu yolda olabilecek olaylardan bir tanesi bu. Biz göreve başlar iken bu tür olayların olabileceğini ama Edremit halkının da arkamızda durduğu müddetçe bu olaylarında üstesinden geleceğimizi, bu tür ufak tefek olayların bizi yolumuzdan döndüremeyeceğini göreve başlarken açık ve net bir şekilde söylemiştik. Maması kesilen köpekler havlayacak. Ama it ürüdü diye biz yolumuzdan geri dönmeyi bırakın, it ürüdükçe itin üzerine daha fazla güçle, daha fazla hızla yürümeye devam edeceğiz. Kimsenin bizi bu yolumuzdan çevirmeye gücü yetmeyecek. Edremit’te sadece hak ve halk için belediyecilik yapacak bir kadro ile yola çıktık aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Edremitlinin olan her şey sadece Edremitlinin olacak ve bunu kimseye yedirmeyeceğiz. Edremit’te, Edremitlinin malı hak ve halk için harcanacak hale getirilecek. Rantın oluşması sadece Edremitlinin lehine olacak. Üç beş tane ite, köpeğe kesinlikle Edremit teslim edilmeyecek. Söz verdiğimiz gibi Edremitlinin başını öne eğdirmeyecek, alnını yere düşürmeyeceğiz. Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren özveri ile konuyu takip eden emniyet mensuplarına, Belediye Meclis üyelerime AKP ve MHP ilçe başkanlarına, personelime verdikleri destek ve olaya sahip çıkmalarından dolayı Edremit ve Edremitliler adına teşekkür ediyorum.
Basın açıklamasına, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Namık Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Kaz Dağı - Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, CHP’li ilçe başkanları, Belediye Meclis üyeleri, eski belediyeler başkanları ve binlerce Edremit’li vatandaş katıldı.
Bilindiği gibi, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın Akçay Mahallesi Turgut Reis Caddesi üzerinde bulunan evi 28 Kasım Cuma gece yarısı saat 24.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Başkan Saka’nın evde bulunduğu sırada meydana gelen olayda pompalı tüfek olduğu tahmin edilen silah ile 4 el ateş açılmış ve maddi hasar meydana geldi. Saldırı ile ilgili emniyet ekiplerinin geniş çaplı başlattığı soruşturma sürüyor.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı